Roláda s vaječným likérem
Fotogalerie:

Roláda s vaječným likérem

Veronika Svobodová

Liberec
Krém s vaječným likérem dá roládě výbornou chuť i vůni.
Veronika Svobodová, Liberec

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky citronová kůra nastrouhaná
  • 250 g máslo
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 ml likér vaječný
  • 100 g jahodový džem
  • dle chuti moučka kokosová
  • dle chuti rýže čokoládová
  • dle chuti ovoce kandované

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty smícháme a přidáme prosátou mouku a citronovou kůru. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 
    8 minut. 
  2. Po upečení plát sundáme z plechu, trochu poprášíme moukou a překlopíme na čistou utěrku. Necháme při pokojové teplotě vychladnout. 
  3. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech přimícháme likér. Vychladlý piškot potřeme rozmíchaným džemem a dvěma třetinami krému. Po délce ho rozkrojíme na půl a stočíme dvě tenké roládky, které necháme v chladu ztuhnout. 
  4. Obě roládky potřeme krémem, jednu obalíme v kokosu a druhou v čokoládové rýži. Naznačíme na nich asi 3 cm široké řezy a každý ozdobíme kandovaným ovocem nebo pokrájenými bonbony. Pokud nám zbyl ještě krém, nastříkáme ho ozdobně na rolády a teprve na něj rozložíme ozdoby. Necháme v chladu ztuhnout a potom rolády rozkrájíme podle označení.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (21.6.2011)


Zpět na článek: Roláda s vaječným likérem
Tisknout