Šlehačkový koláč
Fotogalerie:

Šlehačkový koláč

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
‚‚Vrťanka‘‘ je celozrnná hrubá mouka.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 120 g cukr krupice
  • 120 g moučkový cukr
  • 3 vejce
  • 250 ml šlehačka
  • 100 ml olej
  • 300 g mouka "vrťanka"
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme cukry s vejci na hladkou pěnu. Postupně všleháme šlehačku‚ olej‚ mouku smíchanou s práškem do pečiva‚ skořicový cukr a sůl.
  2. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 180 °C asi 30 minut.
  3. Po upečení a vychladnutí můžeme koláč potřít čokoládovou či citronovou polevou nebo jen tak posypat kokosem (oříšky).

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)


Zpět na článek: Šlehačkový koláč
Tisknout