Dýňový dortík
Fotogalerie:

Dýňový dortík

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto
V létě jsem zavařovala, v zimě pekla.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 5 vejce
  • 5 lžic cukr krupice
  • 8-10 lžic polohrubá mouka
  • špetka sůl
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléko
  • 3 lžíce cukr
  • 1 sklenice (asi 350 g) zavařená dýně
  • 1 červená želatina v prášku
  • 500 ml šťáva nebo voda

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha. Ke žloutkům přidáme cukr a asi 1 minutu šleháme. Pak přidáme mouku a pomalu zapracujeme sníh.
  2. Těsto dáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut.
  3. Mezitím si uvaříme pudink a také připravíme želatinu. Obojí necháme mírně zchladnout. Ale pozor, je potřeba občas promíchat‚ aby se neutvořil škraloup.
  4. Upečený korpus necháme vychladnout a poté na něj nalijeme pudink. Na pudink poskládáme podle fantazie dýni a nakonec vše přelijeme želatinou. Dort necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Tisknout