Koláč k Valentýnu
Fotogalerie:

Koláč k Valentýnu

Martina Vraná

Třebonín
Od té doby, co jsem tento koláč ochutnala, mám ho nejradši. Je vláčný a voňavý jako malý dortík. Vyzkoušej ho a zamiluj se.
Martina Vraná, Třebonín

Ingredience

  • 5 vejce
  • 1 a 2/3 hrnku mouka polohrubá
  • 8 lžic olej
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce kakao
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 2 kelímky smetana zakysaná
  • 1 hrnek cukr pískový
  • 400 ml mléko
  • 1 kelímek smetana
  • 1 prášek do pečiva
  • 8 lžic voda
  • 2 cukr vanilkový
  • 1 pudinkový prášek-vanilkový
  • ztužovač šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve uvaříme hustší pudink, aby včas vychladl. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej a vodu. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Na vysypaný plech nalijeme cik cak polovinu těsta. Do druhé zamícháme kakao. Vléváme tak, aby vznikla mozaika. Nakonec do těsta rozložíme pudink. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 20–30 minut na 180 °C. 5. Smetanu s cukrem vyšleháme do husté šlehačky (můžeme přidat ztužovač) a nakonec přimícháme zakys. smetanu.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Tisknout