Bábovka z vaječného likéru
Fotogalerie:

Bábovka z vaječného likéru

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Recept na dobrou a jednoduchou bábovku se hodí vždycky.
Petr Jiráček, Praha

Ingredience

  • 300 g mouka polohrubá
  • 5 vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 250 ml olej
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • 250 ml koňak vaječný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Celá vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse ručním šlehačem do hladké pěny. Za stálého míchání do hmoty přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Potom postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vlo­žíme do předehřáté trouby a upečeme (asi 45 minut).

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)


Zpět na článek: Bábovka z vaječného likéru
Tisknout