Měkké vánoční perníčky
Fotogalerie:

Měkké vánoční perníčky

Martina Voltrová

Smiřice
Vánoce bez perníčků, to by prostě nebylo ono. Každý rok je pečeme v předstihu, tak začínají svátky.
Martina Voltrová, Smiřice

Ingredience

  • 140 g med
  • 2 vejce
  • 120 g cukr moučkový
  • 400 g mouka hladká
  • 2 lžičky koření perníkové
  • 1/2 lžičky soda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme v těsto, rozválíme na vále (ne moc tence) a vypichujeme tvary. Perníčky před pečením potřeme vajíčkem a pak dozlatova upečeme v horké troubě. Perníčky zdobíme bílou polevou.
  2. krok2
    Příprava polevy na zdobení: 1 bílek, 2 lžíce citronové šťávy, 200 g moučkového cukru. Bílek protlačíme přes sítko, cukr přesijeme dvakrát, aby byl co nejjemnější. Poleva na zdobení by měla být spíše hustší, aby netekla a pěkně se s ní zdobilo. Já při zdobení používám speciální zdobičku na per­níčky.Ta se dá koupit v běžném obchodě a je opravdu skvělá. Myslím, že s ní to dokáže každý - viz obrázek.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)


Zpět na článek: Měkké vánoční perníčky
Zpět na článek: Měkké vánoční perníčky
Tisknout