Podvodnice
Fotogalerie:

Podvodnice

Marcela Volková

Praha
Naučila mě je péct moje teta z Moravy.
Marcela Volková, Praha

Ingredience

  • špetka sůl
  • 3 lžíce mléko
  • 20 g droždí
  • 400 g mouka hladká
  • 100 g cukr pískový
  • 300 g máslo
  • špetka cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na vál vysypeme prosátou mouku. Rozdrobíme do ní tuk. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a cukru a necháme vzejít kvásek. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme velkou kouli. Ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme přes noc kynout. Druhý den těsto vysušíme a vyválíme. Tvarujeme z těsta cukroví a upečeme ho. Obalíme v cukru.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)


Zpět na článek: Podvodnice
Tisknout