Linecké pečivo
Fotogalerie:

Linecké pečivo

Pavlína Mikulová

Litomyšl
Linecké cukroví milují moje děti. Rády s jeho přípravou pomáhají.
Pavlína Mikulová, Litomyšl

Ingredience

  • šťáva citrónová
  • 3 žloutek
  • 1 máslo
  • 100 g cukr moučkový
  • 300 g mouka hladká
  • 1 cukr vanilkový
  • citrónová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Přesátou hladkou mouku promícháme s cukrem a citronovou kůrou, kterou jsme omyli a nastrouhali, k tomu přidáme pokrájené změklé máslo, 3 žloutky a  trochu citronové šťávy. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a hodinu necháme v chladničce odpočinout. Vyhřejeme troubu si vyhřát troubu na střední teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka, hvězdičky apod. Tvary klademe na vymazaný plech nebo pečicí papír. Upečeme je dozlatova. Když pečivo vychladne, slepujeme je zavařeninou.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)


Zpět na článek: Linecké pečivo
Tisknout