Pečená jablka v alobalu
Fotogalerie:

Pečená jablka v alobalu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jabloňový sad nemáme, ale jablka u nás na stole najdeš vždycky. Babička říkávala: ‚‚Sněz jablko denně a nebudeš potřebovat doktora.‘‘
Heda Petráková, Putim

Ingredience

  • skořice
  • 4 jablka
  • rum
  • meruňková zavařenina
  • 30-50 g cukr pískový
  • rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

1 Kč

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme a zbavíme jádřinců. Nemusíme je loupat! Celá jablka položíme na čtverce alobalu, potřeme je olivovým olejem a posypeme cukrem, který jsme předem smíchali s mletou skořicí. Zbylý cukr nasypeme do otvorů v jablkách. Přidáme střídavě meruňkovou zavařeninu se spařenými rozinkami. Po zaplnění otvorů nasypeme nahoru kopeček třtinového cukru a jablka pečlivě zabalíme do čtverců alobalu.
  2. krok2
    Jablka dáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180 0C pečeme, dokud nejsou měkká (to je asi 25–30 minut). Vyjmeme je z trouby, rozbalíme a na talíři můžeme zdobit šlehačkou. Pro dospělé se hodí pro dosažení nejlepší chuti i lžička rumu.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Tisknout