Vrstvené řezy s angreštem
Fotogalerie:

Vrstvené řezy s angreštem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kdyš si člověk neví rady, jak spořebovat všechny sklenice kompotů a zavařenin, které v létě tak pracně vyráběl, přijde na řadu vymýšlení nových receptů na ovocné moučníky. Rodina potom hodnotí, který si zaslouží další opakování.
Leona Sodomková, Brno

Ingredience

  • 5 lžic horké voda
  • 2 šlehačka
  • 250 g cukr krupice
  • 250 g mouka polohrubá
  • 5 vejce
  • 2 pudinkový prášek-vanilkový
  • 2 sušenky BeBe
  • 2 sklenice angreštov zavařenina

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

3 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vejce vyšleháme s teplou vodou do pěny, potom po lžících přidáváme cukr a mouku. Hotové těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Na upečený a vychladlý piškot nasypeme okapaný angrešt, vodu z angreštu nevyléváme, ale naměříme 800 ml (máme – li málo šťávy, naředíme vodou) a uvaříme z ní pudink. Vlažný pudink opatrně nalijeme na angreštovou vrstvu a necháme zchladnout.

  2. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a potřeme jí pudink. Poklademe bebe oplatky a polijeme citronovou polevou. Moučník uložíme do lednice nejlépe do druhého dne a pak už jen krájíme.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)


Zpět na článek: Vrstvené řezy s angreštem
Zpět na článek: Vrstvené řezy s angreštem
Tisknout