Sladcí ježci
Fotogalerie:

Sladcí ježci

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Naše babička je moc šikovná a učí nás různé fígle, abychom si sami uměli připravit něco dobrého. Slaďoučcí ježci jsou navíc i roztomilí.
Péťa a Pája Dvořákovi, Luhačovice

Ingredience

  • 2 šlehačka
  • 4 lžíce cukr krupice
  • čokoláda na vaření
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 5 lžic mouka polohrubá
  • 3 vejce
  • marmeláda malinová
  • mandle
  • 1/4 tuk ztužený

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vyšleháme žloutky, cukr, olej a vodu. Vmícháme mouku s práškem do peč. a nakonec vmícháme tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 180 oC. Dortovou formu a kastrolek vyložíme pečicím papírem, nalijeme do nich hmotu a upečeme. Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a znovu slepíme. Na povrchu také potřeme marmeládou. Odkrojíme dvě boční části korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrájené části po­stavíme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama lehce stlačíme, aby všechny držely pohromadě máme tvar ježka. Totéž uděláme s korpusem z kastrolku. Přivedeme k varu šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády. Vychladíme. Ve vod. lázni rozehřejeme tuk a zbytek čokolády. Zdobíme.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Tisknout