Jogurtový koláč s ovocem
Fotogalerie:

Jogurtový koláč s ovocem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Červen a červenec zbožňuji nejen pro krásu rozkvetlé přírody, ale hlavně kvůli bohaté nadílce čerstvého ovoce. Ráda ho v kuchyni využívám. Tyto letní měsíce jsou pro mě časem ovocných koláčů, džemů, mražení a zavařování. Mám mnoho receptů, které jsem zdědila po tchyni, jeden z nich bych ráda doporučila ostatním čtenářkám.
 Jana Jílková, Prachatice

Ingredience

  • 1 kelímek cukr krupice
  • 1 a 1/2 kelímku mouka polohrubá
  • 1 kelímek jogurt
  • 1 prášek do pečiva
  • 80 g mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

56 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy vylijeme jogurt, kelímek od jogurtu nevyhazujeme. Vypláchneme ho a pak naplníme cukrem, který přidáme k jogurtu. Dále kelímkem odměříme polohrubou mouku, do směsi přidáme prášek do pečiva a vše dobře zamícháme. Těsto rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.
  2. krok2
    Na koláč klademe sezonní ovoce. Nejvhodnější jsou  jahody, borůvky, ostružiny. Ovoce posypeme žmolenkou, kterou vyrobíme smícháním rozměklého másla s cukrem a hrubou moukou. Vše dáme péci do mírně předehřáté trouby zhruba na 20–30 minut.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Tisknout