Jahodové  mámení
Fotogalerie:

Jahodové mámení

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tento koláč mě naučila tchyně. V červnu ho peču každý víkend.
Jiřina Nová, Jičín


Ingredience

  • 4 vejce
  • jahody
  • 100 g máslo
  • 150 g mouka hrubá
  • 270 g cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s 1/2 cukru do pěny. Postupně přidáváme zbylý cukr, prosetou mouku a vlahé rozehřáté máslo. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Takto připravené těsto rozetřeme na vymazaný plech s vyvýšenými okraji, poklademe na plátky nakrájenými jahodami a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení nakrájíme řezy, které lehce pocukrujeme.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)


Zpět na článek: Jahodové mámení
Tisknout