Hrníčková bublanina
Fotogalerie:

Hrníčková bublanina

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Třešně si vždy chceme pořádně užít – třeba v bublanině.
Hana Koptová, Doksy

Ingredience

  • 1/2 hrnku olej
  • 3 vejce
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1/2 hrnku mléko
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1/2 prášek do pečiva

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce, cukr, olej a mléko šleháme asi 5 minut. Poté postupně přidáváme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto, které nám vznikne, nalijeme do formy vysypané hrubou moukou. Nakonec do těsta rozprostřeme vypeckované třešně. Bublaninu dáme do předehřáté trouby (170 °C) a pečeme zhruba 30–45min.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Tisknout