Romana Rubášová, Vrhaveč
Ingredience
- 800 g krůtích prsou
- sůl a pepř
- 200 g šunky
- 300 g baby špenátu
- 100 g goudy
- špetka chilli
- kousek másla
- trocha vývaru
- zelený pepř
- 1 lžička hořčice
- trocha smetany
- 1 tuřín
- 1 stroužek česneku
- několik baby mrkví
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
250 Kč
Postup přípravy
-
Prsa rozřízneme a naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe šunkou, několika lístky baby špenátu a přidáme hranolek goudy. Přehneme a sepneme párátkem, ještě trochu posypeme chilli.
-
Maso dáme do kastrůlku a na másle zprudka opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme. Do výpeku dáme kuličky zeleného pepře, trošku podlijeme, přidáme hořčici a trochu smetany. Povaříme do zhoustnutí.
-
Tuřín uvaříme jako brambory a rozšťoucháme. Přidáme do něj krátce podušený zbylý špenát ochucený česnekem. Osolíme a opepříme.
-
Podáváme s povařenou baby mrkví a plátky prsou.