Vyprav se se mnou na výlet do Afriky a pochutnej si na neobvyklém moučníku.
Renáta Hanáková, Frýdek Místek
Ingredience
- 200 g cukr krupice
- 1,5 strouhaná mrkev
- 2 lžíce skořice
- 1/2 prášek do pečiva
- 2 lžíce rum
- 150 g mouka polohrubá
- 100 g máslo
- 250 ml olej
- 100 g cukr moučkový
- 250 g tvaroh
- 50 g mouka hladká
- 1 cukr vanilkový
- 1 banány
- 1 lžíce soda
- 3 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
8
Orientační cena
110 Kč
Postup přípravy
-
Nejdříve si nastrouháme najemno mrkev a k ní do misky přidáme rozmačkaný banán. V další misce smícháme obě mouky‚ kypřicí prášek‚ jedlou sodu a přidáme také skořici. Ve třetí misce rozmixujeme cukr s olejem a s vejci. Mouku promíchanou s ostatními surovinami postupně přidáme do mísy s rozmíchanými vejci. Přisypeme také rozmačkaný banán a jemně nastrouhanou mrkev. Celou směs vymícháme mixérem na hladké těsto.
-
To pak nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného vyššího plechu. Moučník pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175°C asi 20–25 minut. Banánové řezy necháme po upečení důkladně vychladnout. Zatím si připravíme tvarohový krém: měkké máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem‚ měkkým tvarohem a rumem. Krém natřeme na vychladlý moučník. Řezy jemně posypeme kakaem a hustě poklademe loupanými mandlemi. Dezert uchováváme v lednici. Podáváme s kávou.