Stehýnka na hlávkovém zelí
Fotogalerie:

Stehýnka na hlávkovém zelí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milada Vavrošová, Ostrava

Ingredience

  • 3 kuřecí stehna
  • trocha soli a pepře
  • podle chuti koření na kuře
  • 1/2 hlávkového zelí
  • 1 velká cibule
  • podle potřeby sádlo nebo olej
  • 2 menší klobásy
  • 3 stroužky česneku
  • špetka mletého kmínu
  • 1 červená paprika
  • 250  ml světlého piva
  • 2 lžíce kečupu
  • podle potřeby hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Zelí nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Na tuku stehna zprudka opečeme z obou stran a vytáhneme.

  2. Do výpeku přidáme podle potřeby olej a cibuli opečeme dozlatova. Přihodíme klobásu nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, kmín a zelí. Opékáme, až zelí začne zlátnout.

  3. Pivo smícháme s kečupem. Vše přendáme do pekáčku, položíme stehna a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 °C asi 40–45 minut.

  4. Po změknutí masa pekáček odkryjeme a dopečeme dokřupava. Jako přílohu jsem zvolila domácí chleba, ale klidně mohou být i vařené brambory nebo jen to upečené zelí.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)


Zpět na článek: Stehýnka na hlávkovém zelí
Tisknout