Kuře Marianne
Fotogalerie:

Kuře Marianne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ilona Svobodová

Ingredience

  • 1 kuře nebo 1 králík
  • podle potřeby kvalitní olej
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na posypání
  • 250 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 4 snítky petržele
  • 30 g pažitky
  • 3 rajčata
  • 200 g žampionů
  • vývar na podlévání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Na kousky naporcované syrové kuře nebo králíka rychle osmažíme na dobrém oleji, posolíme, popepříme a jemně posypeme hladkou moukou.

  2. Podlijeme bílým vínem. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekanou petržel, pažitku a případně další byliny, rajská jablka a žampiony. Pomalu dusíme 3 až 4 hodiny. Občas podlijeme. Podáváme s plátky bílé bagety nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! 11/2018 (3.10.2018)


Zpět na článek: Kuře Marianne
Zpět na článek: Kuře Marianne
Tisknout