Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Fotogalerie:

Krůtí stehno s hříbky a koriandrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Elišky Stejskalové z Příbrami

Ingredience

  • 300  g krůtího stehna (horní, bez kosti)
  • 250  g hříbků
  • sůl, pepř
  • špetka tymiánu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 150 ml bílého vína
  • 120  ml smetany
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvý koriandr
  • 500 g těstovin

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.

  2. Hříbky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, na ni vložíme maso a orestujeme, aby se zatáhlo.

  3. krok3

    Potom je podlijeme bílým vínem, ochutíme špetkou tymiánu a necháme dusit asi 30 minut.

  4. Pak přidáme nakrájené houby, promícháme a dusíme dalších 15 minut. Když jsou maso i houby měkké, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, pak odstavíme.

  5. krok5

    Nakonec zakápneme citronovou šťávou a vmícháme hrst čerstvého koriandru. Podáváme s těstovinami.

Pošli recept! 9/2018 (3.8.2018)


Zpět na článek: Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Zpět na článek: Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Zpět na článek: Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Tisknout