Roláda s medvědím česnekem a uzeným
Fotogalerie:

Roláda s medvědím česnekem a uzeným

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 300  g uzeného masa
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst strouhanky
  • dle chuti sůl, pepř a muškátový oříšek
  • 800  g brambor (typu C) uvařených ve slupce den předem
  • 250  g hrubé mouky + na vál
  • 3 lžíce pesta z medvědího česneku: rozmixované listy medvědího česneku
  • podle potřeby sůl, olej a parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle osmažíme cibule. Půlku dáme do uzeného masa, které jsme si předem uvařili, namleli a přidali jeden žloutek, česnek, strouhanku, sůl, pepř a muškátový oříšek. Zbylou cibuli dosmažíme a necháme na ozdobu hotové rolády.

  2. Roládu vytvoříme tak, že si nastrouháme brambory, přidáme 1 vejce a bílek, co nám zbyl, sůl a mouku. Na pomoučeném vále vyválíme plát, který střídavě naplníme směsí z uzeného a pestem z medvědího česneku.

  3. Plát svineme, pomažeme olejem a vaříme v páře přibližně 25 minut. Roládu s pestem a uzeným podáváme nakrájenou, nejlépe na lůžku z klasicky připraveného zelí.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Tisknout