Věra Kurfiřtová, Ostrava
Ingredience
- podle potřeby rozpuštěné máslo
- 12 plátků toastového chleba
- 12 plátků anglické slaniny
- 12 vajec
- trocha soli a čerstvě mletého pepře
- zelený pórek nebo petrželka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Formu na muffiny lehce vymažeme máslem. Válečkem rozválíme toastový chléb na tenké plátky a z každého vykrojíme kolečko o průměru 11 cm.
-
Kolečka překrojíme na půl a do každého důlku vmáčkneme poloviny řeznou stranou dolů.
-
Okraje chleba potřeme rozpuštěným máslem. Na pánvi opečeme dokřupava plátky anglické slaniny.
-
Do všech chlebem vyložených formiček dáme plátek opečené slaniny a do každé rozklepneme vejce.
-
Osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C asi na 15–20 minut, dokud bílek není pevný. Po upečení ozdobíme petrželkou. Muffiny podáváme ihned po upečení, nenecháváme je vychladnout.