Toast se slaninou a vejcem
Fotogalerie:

Toast se slaninou a vejcem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Ingredience

  • podle potřeby rozpuštěné máslo
  • 12  plátků toastového chleba
  • 12  plátků anglické slaniny
  • 12 vajec
  • trocha soli a čerstvě mletého pepře
  • zelený pórek nebo petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na muffiny lehce vymažeme máslem. Válečkem rozválíme toastový chléb na tenké plátky a z  každého vykrojíme kolečko o průměru 11 cm.

  2. Kolečka překrojíme na půl a do každého důlku vmáčkneme poloviny řeznou stranou dolů. 

  3. Okraje chleba potřeme rozpuštěným máslem. Na pánvi opečeme dokřupava plátky anglické slaniny.

  4. Do všech chlebem vyložených formiček dáme plátek opečené slaniny a do každé rozklepneme vejce.

  5. Osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C asi na 15–20 minut, dokud bílek není pevný. Po upečení ozdobíme petrželkou. Muffiny podáváme ihned po upečení, nenecháváme je vychladnout.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Tisknout