Pro milovníky exotiky
Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna
Ingredience
- 2 hrušky
- 4 meruňky
- 2–3 banány
- 100 g jahod
- 200 g hroznového vína
- 2 vanilkové cukry
- 1 lžíce cukru moučky
- 200 g másla na smažení
- dle potřeby ouhaný kokos
- na ozdobu čokoláda a máslo
- dle potřeby malinový džem
- dle potřeby vanilková zmrzlina
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Ovoce omyjeme, osušíme, banány oloupeme a nakrájíme na kousky, hrušky a meruňky nakrájíme na čtvrtky.
-
V misce smícháme oba cukry. Na špejle napichujeme kousky ovoce a obalujeme je v cukrové směsi a smažíme na másle. Jakmile špíz sejmeme z pánve, obalujeme jej v kokosu a pokapeme roztopenou čokoládou. Čokoládu nalámeme a smícháme se lžící másla a dáme roztopit na pánev, pozor, nevaříme, jen necháme rozpustit.
-
Servírujeme se zmrzlinou a malinovým džemem.