Sopa de mariscos – polévka z darů moře
Fotogalerie:

Sopa de mariscos – polévka z darů moře

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť podtrhne špetka šafránu

Španělé jsou temperamentní lidé a takové jsou i jejich pokrmy. Intenzivní chuť je dosažena především kořením a aromatickými bylinkami. Mořské plody, ryby, ale i hovězí, skopové a drůbeží maso, všechny možné druhy zeleniny a ovoce, to vše je tu čerstvé a dokonale upravené.

Uvařeno podle receptu Tomáše Šnajdra z Kolína

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 větší rajče
  • 60 ml olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g rybího masa (treska)
  • 2 bobkové listy
  • 1 malý hrnek rýže
  • 12 slávek
  • 12 velkých krevet
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme mrkev a spolu s rajčetem ji nakrájíme na malé kostičky. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a cibuli se zeleninou na něm orestujeme (asi 2 minuty). Zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem.

  2. Nyní do hrnce přidáme rybu, bobkový list a rýži, vše zalijeme asi 600 ml vody a na mírném ohni vaříme přibližně 10 minut.

  3. Do hrnce přisypeme propláchnuté slávky a vaříme dalších 10 minut. Nakonec do polévky vložíme krevety a ještě 5 minut povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Tip redakce

Čerstvé slávky je nutné několikrát důkladně proprat ve studené vodě, ty, které jsou otevřené, se musí vyhodit. Vaříme pouze ty, které mají lasturu uzavřenou. Po uvaření se naopak zbavíme všech mušlí, které se při vaření neotevřely. Jsou mrtvé a spolu s rozbitými patří do odpadu.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)


Zpět na článek: Sopa de mariscos – polévka z darů moře
Tisknout