Bylinkový quiche s rajčátky
Fotogalerie:

Bylinkový quiche s rajčátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Katky Vlasákové z Litoměřic

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 3 vejce
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 g lučiny nebo jiného čerstvého sýra
  • podle chuti sůl
  • 2 hrsti čerstvých nasekaných bylinek (bazalka, rukola...)
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme kolečka v průměru o 2 cm větší, než je velikost formiček. Formičky vyskládáme na plech, důkladně je vymažeme olejem (nejjednodušší je použít olej ve spreji) a vyplníme těstem až do okrajů.

  2. krok2

    Vejce rozšleháme se smetanou, polovinou lučiny a trochou soli. Vmícháme nasekanou čerstvou bazalku a rukolu.

  3. Na těsto nejdříve naneseme trochu lučiny a pak zalijeme bylinkovou směsí. Nakonec poklademe na kolečka nakrájená cherry rajčátka.

  4. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C.  Pečeme asi 30 minut. Podáváme mírně vychladlé se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)


Zpět na článek: Bylinkový quiche s rajčátky
Zpět na článek: Bylinkový quiche s rajčátky
Zpět na článek: Bylinkový quiche s rajčátky
Tisknout