Podle receptu
Katky Vlasákové z Litoměřic
Ingredience
- 1 balení listového těsta
- 3 vejce
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 g lučiny nebo jiného čerstvého sýra
- podle chuti sůl
- 2 hrsti čerstvých nasekaných bylinek (bazalka, rukola...)
- 250 g cherry rajčátek
- 1 lžíce oleje
Doba přípravy
Počet porcí
10
Orientační cena
90 Kč
Postup přípravy
-
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme kolečka v průměru o 2 cm větší, než je velikost formiček. Formičky vyskládáme na plech, důkladně je vymažeme olejem (nejjednodušší je použít olej ve spreji) a vyplníme těstem až do okrajů.
-
Vejce rozšleháme se smetanou, polovinou lučiny a trochou soli. Vmícháme nasekanou čerstvou bazalku a rukolu.
-
Na těsto nejdříve naneseme trochu lučiny a pak zalijeme bylinkovou směsí. Nakonec poklademe na kolečka nakrájená cherry rajčátka.
-
Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme asi 30 minut. Podáváme mírně vychladlé se zeleninovým salátem.