Krůtí kapsy
Fotogalerie:

Krůtí kapsy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Romana Rubášová, Vrhaveč

Ingredience

  • 800 g krůtích prsou
  • sůl a pepř
  • 200 g šunky
  • 300 g baby špenátu
  • 100 g goudy
  • špetka chilli
  • kousek másla
  • trocha vývaru
  • zelený pepř
  • 1 lžička hořčice
  • trocha smetany
  • 1 tuřín
  • 1 stroužek česneku
  • několik baby mrkví

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Prsa rozřízneme a naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe šunkou, několika lístky baby špenátu a přidáme hranolek goudy. Přehneme a sepneme párátkem, ještě trochu posypeme chilli.

  2. Maso dáme do kastrůlku a na másle zprudka opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme. Do výpeku dáme kuličky zeleného pepře, trošku podlijeme, přidáme hořčici a trochu smetany. Povaříme do zhoustnutí.

  3. Tuřín uvaříme jako brambory  a rozšťoucháme. Přidáme do něj krátce podušený zbylý špenát ochucený česnekem. Osolíme a opepříme.

  4. Podáváme s povařenou baby mrkví a plátky prsou.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)


Zpět na článek: Krůtí kapsy
Tisknout