Odpolední tyčinky
Fotogalerie:

Odpolední tyčinky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slané tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále vláčné.

Iva Trhoňová, Mouchnice

Ingredience

  • dle chuti olivy a bazalka
  • 1 sušená rajčata v oleji
  • 100 ml vody
  • 200 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 10 g (1/4 kostky) droždí

Doba přípravy

Počet porcí

12-20

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Olivy, bazalku i rajčata pokrájíme a smícháme jako náplň do tyček. Zbylé suroviny umícháme a asi 30 minut necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme na tenký obdélník, do středu rozprostřeme náplň a přes ni přeložíme nejprve jednu prázdnou stranu těsta a k ní pak přehneme i tu druhou ( jako obálku). Celé naplněné těsto ještě lehce znovu rozválíme, ale tak, aby náplň zůstala ukrytá vevnitř.

  2. Rádýlkem nebo krájecí lopatkou nakrájíme asi 1 cm široké tyčky, chytneme je na obou koncích a dobře zkroutíme – takto upravené uložíme na plech s pečicím papírem. Než se vyhřeje trouba, tyčky nakynou. Kdo má rád slanější, potře je před pečením lehce vodou a posype hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě pří 200 °C 10–15 minut, pak zeslabíme a dopečeme při 160 °C asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Tisknout