Alsaský cibulový koláč
Fotogalerie:

Alsaský cibulový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slaninu mám rád pěkně prorostlou, hezky voní.

Zdenek Ploužil, Chomutov

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička mouky
  • špetka provensálských bylinek nebo pizza koření
  • trocha soli a pepře
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 70 g nastrouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Obvyklým způsobem zaděláme těsto na korpus. Vyválíme ho na tenkou placku, větší, než je plech. Dáme ji na plech a uděláme zesílený okraj.

  2. Potřeme smetanou rozmíchanou s moukou a ochucenou bylinkami nebo pizza kořením, solí a pepřem. Pokryjeme tenkými plátky cibule a nakrájenou slaninou, posypeme sýrem a 25 minut pečeme při 250 °C.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Tisknout