Musaka s mrkví
Fotogalerie:
 

Musaka s mrkví

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Zapečený pokrm připravený z mletého hovězího masa, mrkve, brambor a vajec.

Ingredience

  • 500 g Hovězí mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 750 g Syrové brambory
  • 2 ks Vejce
  • 150 ml Smetana na vaření
  • dle potřeby Podravka, sůl, pepř mletý
  • Vývar
  • Olej
  • dle potřeby Petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi zpěnímre nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu a rozpadne se na kousky. Podlijeme malým množstvím vývaru a krátce podusíme.

    Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky.
    Vmícháme k masu a společně ještě krátce podusíme.


  2. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
    Zapékací formu vymažeme olejem a dno zakryjeme polovinou brambor.
    Posypeme solí, poklademe mletým masem s mrkví a navrch rozložíme zbylé brambory.

    Trochu podlijeme vývarem, lehce posypeme mletým pepřem a zakryjeme alobalem.
    Vložíme do předehřáté trouby a při 180°C pečeme asi 30 minut.

  3. Vejce rozšleháme se smetanou a ochutíme podravkou.
    Směs vlijeme na pokrm a už bez alobalu dál pečeme, až pokrm ztuhne a na povrchu zezlátne.

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou.


Zpět na článek: Musaka s mrkví
Zpět na článek: Musaka s mrkví
Zpět na článek: Musaka s mrkví
Zpět na článek: Musaka s mrkví
Zpět na článek: Musaka s mrkví
Zpět na článek: Musaka s mrkví
Tisknout