Kávový tres leches
Fotogalerie:

Kávový tres leches

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento dezert, v překladu třímlékový, údajně pochází z Mexika. V Latinské Americe je velmi oblíbený.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 165 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 115 g másla
  • 200 g cukru krupice
  • 5 vajec
  • 1 dřeň z vanilkového lusku
  • 125 ml silné kávy
  • 350 g kondenzovaného mléka
  • 400 g kondenzovaného slazeného mléka
  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 2-3 lžičky instantní kývy
  • pár kapek vanil. extraktu
  • 2 lžíce cukru moučky
  • na posyp hoblinky tmavé čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme s kypřicím práškem do mísy a dáme stranou. V jiné míse ušleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a prošleháme tak, aby se vše spojilo. Potom po částech přisypáváme moučnou směs. Nakonec zašleháme dřeň z vanilkového lusku.

  2. Těsto vlijeme do formy o velikosti 23 x 33 cm vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 175 °C. Ještě horký korpus propícháme vidličkou a necháme ve formě vychladnout.

  3. Kondenzovaná mléka smícháme s instantní kávou a směsí přelijeme vychladlý korpus. Poté jej zakryjeme fólií a dáme na 2 hodiny do lednice. Smetanu promícháme s instantní kávou a ušleháme ji dotuha. Přidáme vanilkový extrakt a cukr. Poté šlehačku rozetřeme na korpus a koláč zasypeme hoblinkami čokolády.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Tisknout