Špagety aglio olio e peperoncino
Fotogalerie:

Špagety aglio olio e peperoncino

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Italská klasika: minimum surovin, maximum chuti.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 250 g špaget
  • 50 ml olivového oleje
  • 8 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • dle chuti a potřeby mořská sůl
  • 100 g sýru Gran Moravia

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nasekaný
    nebo na tenké plátky nakrájený česnek a hned poté pánev stáhneme z ohně. Přidáme
    najemno nasekanou petrželovou nať a chilli papričky. Dochutíme špetkou soli, přidáme
    uvařené špagety a důkladně promícháme.

  2. Hotový pokrm podáváme s nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)


Zpět na článek: Špagety aglio olio e peperoncino
Tisknout