Italská klasika: minimum surovin, maximum chuti.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 250 g špaget
- 50 ml olivového oleje
- 8 stroužků česneku
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 2 čerstvé chilli papričky
- dle chuti a potřeby mořská sůl
- 100 g sýru Gran Moravia
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nasekaný
nebo na tenké plátky nakrájený česnek a hned poté pánev stáhneme z ohně. Přidáme
najemno nasekanou petrželovou nať a chilli papričky. Dochutíme špetkou soli, přidáme
uvařené špagety a důkladně promícháme. -
Hotový pokrm podáváme s nastrouhaným sýrem.