Lasagne s tuňákem a rajčaty
Fotogalerie:
 

Lasagne s tuňákem a rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • dle potřeby sůl, pepř
  • hrst bazalky
  • 1 balení lasagní
  • 2 konzervy tuňáka
  • 150 g goudy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na velmi tenké proužky. Zpěníme ji v hlubší pánvi na másle, zasypeme moukou a přidáme rajčatovou konzervu. Uvaříme tak hustou rajčatovou omáčku, kterou osolíme, opepříme a promícháme s nasekanou bazalkou.

  2. krok2

    Přiměřeně velkou zapékací misku lehce vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu rajčatové omáčky, poklademe lasagnemi, na ně rovnoměrně rozprostřeme vrstvičku tuňáka, další vrstvu rajčatové omáčky a postupujeme až do spotřebování surovin tak, aby poslední vrstvu tvořila rajčatová omáčka.

  3. krok3

    Lasagne v misce vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a necháme péct 20 minut. Pak je zasypeme sýrem nastrouhaným na hrubém struhadle a pečeme ještě asi 20 minut.

  4. krok4

Tip redakce

Tuňáka můžeš použít v konzervě ve vlastní šťávě, ale jsou i různě ochucené varianty. Vyzkoušela jsem tuňáka s mexickou zeleninovou směsí, který je ostřejší a celému pokrmu dodá krásně pikantní chuť.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Tisknout