Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- 1 květák
- podle potřeby olivový olej
- 1 menší cibule
- pár snítek petržele
- 100 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- špetka tymiánu a soli
- 3 lžíce bílého vína
- 2 vejce
- 1 hrst strouhanky
- 1 lžička fenyklových semínek
- několik nasekaných vlašských ořechů
Doba přípravy
Počet porcí
3-4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Uvařený květák rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme cibuli s petrželovou natí, přidáme hrášek, květák, tymián, sůl a víno. Chvíli podusíme a na závěr promícháme s rozšlehanými vejci.
-
Hotové jídlo posypeme strouhankou opraženou s podrcenými fenyklovými semínky, ořechy a špetkou soli.