Středomořský květák
Fotogalerie:

Středomořský květák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Do strouhanky můžeš dát strouhaný parmazán.


Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 květák
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 menší cibule
  • pár snítek petržele
  • 100 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
  • špetka tymiánu a soli
  • 3 lžíce bílého vína
  • 2 vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • několik nasekaných vlašských ořechů

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvařený květák rozebereme na růžičky. Na oleji osmahneme cibuli s petrželovou natí, přidáme hrášek, květák, tymián, sůl a víno. Chvíli podusíme a na závěr promícháme s rozšlehanými vejci.


  2. Hotové jídlo posypeme strouhankou opraženou s podrcenými fenyklovými semínky, ořechy a špetkou soli. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Tisknout