Indická polévka s rýží
Fotogalerie:

Indická polévka s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud ti nevadí ostřejší chuť, použij místo karí koření pastu ze zeleného karí.

Zuzana Tichá, Chrudim

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička karí
  • 1 masový bujon
  • 50 g rýže
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • podle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olej, vhodíme nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme hladkou mouku a karí koření. Usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme jedním litrem vody a dobře rozmícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme masový bujon, může být z kostky i z vaničky, a dobře ho rozmícháme. 

  2. krok2

    Rýži propláchneme a přidáme do vody, vše přivedeme k varu a necháme vařit přibližně 20 minut. Mezitím si rozšleháme vaječný žloutek v zakysané smetaně. Po 20 minutách polévku stáhneme z ohně a přidáme do ní žloutkovo-smetanovou směs. Dobře ji rozmícháme, a tím polévku zjemníme. Podle chuti ji můžeme dosolit.

  3. krok3

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Tisknout