Apple Collins
Fotogalerie:

Apple Collins

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zásadně používám pravou skořici ze Srí Lanky, má úplně jinou chuť a vůni.

Lenka Ztratílková, Kolín


Ingredience

  • 60 ml jablečného likéru (např. Berentzen)
  • 30 ml limetkové šťávy
  • 20 ml cukrového sirupu
  • 120 ml šampaňského
  • podle potřeby led
  • 1 jablko
  • 1 limetka na ozdobu
  • Domácí cukrový sirup:
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 celá skořice
  • z 1/2 citronu citronová kůra
  • 100 ml vody

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si připravíme cukrový sirup. Do kastrůlku dáme třtinový cukr, skořici, citronovou kůru a zalijeme vodou. Rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Scedíme a necháme vychladnout. 

  2. krok2

    Do skleničky dáme několik kostek ledu, nalijeme jablečný likér, limetkovou šťávu a cukrový sirup. Promícháme míchátkem nebo brčkem. Dolijeme vychlazeným šampaňským a sklenici ještě ozdobíme limetkou nebo kouskem jablka.

  3. krok3

    Neupotřebený cukrový sirup uchováme v uzavřené sklenici pro další použití.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Tisknout