Vepřové plátky s italským salátem
Fotogalerie:

Vepřové plátky s italským salátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Moje žena tento typ jídla zbožňuje, musí se podávat se sklenkou dobrého vína.

Rudolf Kamenický, Kroměříž

Ingredience

  • 400 g vepřových plátků
  • podle chuti hrubá sůl a pepř
  • trocha hladké mouky na poprášení
  • na smažení olej
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 stroužek česneku (nebo lžička sušeného česneku)
  • 4 rajčata
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g černých oliv
  • 1 hlávka salátu lollo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • trocha cukru
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky vepřového masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme. Asi 5 minut před koncem maso zlehka podlijeme bílým vínem a přidáme česnek. Maso doděláme. 

  2. Salát připravujeme z omyté zeleniny. Všechno nakrájíme na menší kousky a promícháme. Salát lollo natrháme a rozložíme na dno mísy, ve kterém jej budeme podávat.

  3. Nakrájenou zeleninu smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, citronovou šťávou, podle chuti osladíme, vše promícháme a nasypeme do misky vyložené salátem.

  4. Podáváme společně s vepřovými plátky, které přelijeme šťávou z bílého vína.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)


Zpět na článek: Vepřové plátky s italským salátem
Tisknout