Vepřová plec po sečuánsku
Fotogalerie:

Vepřová plec po sečuánsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podáváme s rýží nebo s hranolky.

Marcela Kopřivová, Mělník

Ingredience

  • 600 g vepřové plece bez kosti
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 lžíce sádla
  • 1 malý pórek
  • 1/2 hlávky menšího zelí
  • 200 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli
  • podle chuti sójová omáčka, sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a zaprášíme solamylem. Zprudka ho osmahneme na sádle, přidáme na kolečka nakrájený pórek a na nudličky nakrájené zelí. Vše promícháme, přilijeme víno, přidáme nakrájenou cibuli, sladkou papriku, chilli koření dle chuti a dusíme za občasného promíchání asi 30 minut. 

  2. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Tisknout