Domácí burger s arabskou vůní
Fotogalerie:

Domácí burger s arabskou vůní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V arabském stylu je krásně provoněný kořením a bylinkami.

Martina Janujová, Dolní Terlicko

Ingredience

  • 1 lžička másla
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 kg kuřecího mletého masa ze sehen
  • 1 lžíce pasty harissa
  • 1 hrst zelené petrželky
  • 1 hrst koriandru
  • 3 lžíce strouhanky
  • podle chuti pepř a mořská sůl
  • Na ostrou omáčku:
  • 3 lžíce pasty harissa
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 menší cibule
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • podle potřeby sůl
  • trocha pepře
  • Na krémovou omáčku:
  • 6 lžic pasty tahini
  • šťáva z 1 menšího citronu
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • trocha soli
  • Na dokončení:
  • 10 žemlí
  • 3 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 1 římský salát
  • 3 nakládané okurky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Na lžičce másla orestujeme cibuli, přidáme česnek, nové koření, římský kmín a papriku. Cibulovou směs promícháme s mletým masem, přidáme harissu, posekané bylinky a strouhanku. Osolíme, opepříme a uložíme přibližně na dvě hodiny do chladu. 

  2. 2. Mezitím si smícháním uvedených ingrediencí připravíme obě omáčky. Do krémové omáčky přidáme trochu vody.

  3. 3. Masovou směs vyjmeme z lednice a rukama tvarujeme asi 1 cm vysoké burgery. Každý z nich opečeme z obou stran na zahřátém grilu. Žemle rozřízneme, nahřejeme a plníme masem, nakrájenou zeleninou, salátem a omáčkami. 


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)


Zpět na článek: Domácí burger s arabskou vůní
Zpět na článek: Domácí burger s arabskou vůní
Tisknout