Úhoř po francouzsku
Fotogalerie:

Úhoř po francouzsku

Dalibor Marounek

Roudnice

Lahodné úhoří masíčko je vynikající.

Dalibor Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 500 g úhoř
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby dijonská hořčice
  • trocha hladké mouky
  • trocha bílého vína
  • 1 bílek
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Staženého a vykuchaného úhoře naporcujeme na 10 cm dlouhé špalíčky, osolíme je, opepříme a potřeme francouzskou hořčicí.

  2. Z mouky a vína uděláme těstíčko. Z bílku vyšleháme sníh a promícháme ho s těstíčkem. V těstíčku obalíme kousky úhoře a na pánvi je osmahneme.

  3. Podáváme s opečenými brambory ozdobené plátky citronu a zeleninou.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Tisknout