Asijské nudle
Fotogalerie:

Asijské nudle

Jana Krutilová

Olešnice

Nudle jsou mým oblíbeným jídlem, dají se připravit na mnoho způsobů. Toto je jeden z nich.

Jana Krutilová, Olešnice

Ingredience

  • 1 kousek sušené jidášovo ucho
  • 400 g kuřecí prsa
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 1 plechovka (400 g) sterilované žampiony
  • 1/2 sáčku mražená asijská nebo čínská zeleninová směs
  • kořenicí směs na čínu
  • 210 g instantní nudle
  • špetka soli a pepře
  • podle chuti sójová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V malé nádobě uvaříme zvlášť Jidášovo ucho. Vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut, poté je z vody vyndáme, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něj vložíme. Mícháme, aby se nepřipálilo a opeklo se stejnoměrně ze všech stran. Poté k němu přidáme scezené žampiony, zeleninu, Jidášovo ucho i koření a vše dusíme doměkka.

  3. Instantní nudle spaříme horkou vodou podle návodu na sáčku a scedíme. Nudle přidáme k masu a na pánvi chvíli promícháme, aby se nudle dovařily. Podle potřeby  pokrm dochutíme sójovou omáčkou a případně ještě dosolíme a dopepříme. Můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)


Zpět na článek: Asijské nudle
Tisknout