Cuketa s arabským chlebem
Fotogalerie:

Cuketa s arabským chlebem

Jana Al Bunniová

Praha

Říkám tomu chlupaté knedlíky po arabsku.

Jana Al Bunniová, Praha

Ingredience

  • 1,5 kg cuketa
  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 cibule
  • špetka soli
  • 8 stroužků česnek
  • 3 placky libanonský chléb
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce sušená mletá máta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. První způsob přípravy (na snímku): Cukety řádně kartáčkem ve vodě očistíme, odstraníme tuhé konečky. Mohou se oloupat, ale lze je použít i se slupkou. Nastrouháme je. Na slunečnicovém oleji osmahneme cibulku, přidáme nastrouhané cukety, dostatečně je podlijeme a osolíme. Ke konci varu přidáme na plátky nakrájený česnek a jen krátce povaříme. Na cuketách ponecháme více vývaru.

  2. Do horkých cuket s vývarem natrháme na drobnější kousky libanonský chléb. Pokud nestačí vývar na změknutí chleba, přilijeme trochu vody. Přidáme mletou mátu, citronovou šťávu a olivový olej, promícháme. Můžeme podávat jak teplé, tak studené.  

  3. Druhý způsob přípravy: Použijeme stejné suroviny a stejná je i příprava. Cukety ale podlijeme málo, vývar při tomto způsobu nebude potřeba. Po vychladnutí přidáme do strouhané cukety rovněž mletou mátu, citronovou šťávu a olivový olej a zamícháme. Podáváme jako studenou večeři s libanonským chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)


Zpět na článek: Cuketa s arabským chlebem
Tisknout