Krevety v chilli omáčce
Fotogalerie:

Krevety v chilli omáčce

Martina Javorská

Brno

Jsou příjemně pikantní, znám je z Thajska.

Martina Javorská,  Brno

Ingredience

  • 5 lžic sójová omáčka
  • 2-3 chilli papričky
  • 2 stroužky česnek
  • 1-2 cm čerstvý zázvor
  • 5 lžic voda
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 600 g vyloupané tygří krevety
  • 100 g kešu oříšky
  • 3 lžíce olej
  • 2 lžičky škrobová moučka
  • jasmínová rýže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mísy nalijeme sójovou omáčku, přidáme nadrobno nakrájené chilli papričky zbavené semen, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a vodu. Vše promícháme.

  2. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Do marinády vložíme propláchnuté krevety. Pokud máme mražené krevety, stačí je chvilku propláchnout v horké vodě.

  3. Cibulku přidáme do marinády spolu s kešú oříšky. Vše necháme v chladu marinovat asi 1 hodinu.

  4. Olej hodně rozpálíme, nejlépe ve wok pánvi, a pomocí síta nebo naběračky krevety zprudka opékáme asi 1–2 minuty. Ve zbylé marinádě pak rozmícháme škrobovou moučku, přimícháme ji ke krevetám a povaříme ještě asi 1 minutu.

  5. Podáváme ihned s vařenou jasmínovou rýží.

Tip redakce

Do marinády můžeš přidat i suché sherry, pokrmu dodá pikantní chuť. Pokud nemáš k dispozici čerstvé chilli papričky, použij špetku chilli koření.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Tisknout