Domácí gnocchi alla siciliana
Fotogalerie:

Domácí gnocchi alla siciliana

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Gnocchi si můžeme snadno připravit doma.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 středně velký lilek
  • cca 300 ml pasírovaná rajčata
  • černé olivy
  • 150 ml bílé víno
  • 200-250 g mozzarella
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka a petrželka
  • sůl
  • 1-2 ks menší cuketa
  • 2 stroužky česnek
  • 3 uvařené brambory
  • cca 200 g semolina (krupice)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmahneme špetku chilli, nasekaný česnek, na kostky nakrájený lilek a cukety. Zalijeme vínem a necháme vyvařit, poté přidáme pasírovaná rajčata, na kolečka nebo půlky nakrájené olivy, sůl a trochu vody. Necháme vařit na mírném plameni 10-15 minut.
  2. Mezitím rozmačkáme vidličkou brambory a smícháme se semolinou a lžičkou soli. Hněteme, dokud nezískáme pružné a nelepivé těsto. Vyválíme z něj válečky tlusté 1 cm a nakrájíme na malé špalíky. Můžeme na nich pomocí vidličky udělat vzorování, ale není nutné. V hrnci přivedeme vodu k varu a gnocchi uvaříme - jsou hotové, když vyplavou na povrch.
  3. Uvařené gnocchi scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Přidáme nasekanou petržel a natrhanou bazalku a nakonec natrhanou mozzarellu. Podáváme pokapané olivovým olejem.
Tisknout