Polský bigus
Fotogalerie:

Polský bigus

Božena Kolářová

Pouště

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci.

Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 uzené koleno
  • 500 g kysané zelí
  • 3 větší brambory
  • 1 šlehačka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce solamyl
  • 3 stroužky česnek
  • trocha sůl
  • dle chuti kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené koleno uvaříme doměkka. Do většího hrnce dáme vařit kyselé zelí a brambory.

  2. Uvařené uzené maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme je k zelí a bramborám. Jídlo zahustíme šlehačkou rozmíchanou s moukou a solamylem. Chvíli provaříme. Nakonec ještě podle potřeby dochutíme prolisovaným česnekem, solí a kmínem.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (1.4.2012)

Tisknout