Čočka na indický způsob
Fotogalerie:

Čočka na indický způsob

Michaela Sychrová
Michaela Sychrová
Bruntál

Trochu pikantní, jak má správná indická kuchyně být.

Michaela Sychrová, Bruntál

Ingredience

  • 250 g čočka
  • 10 ks sušené meruňky
  • 200 g zeleninová směs dle chuti
  • 1 cibule
  • dle chuti česnek
  • mletý zázvor
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Červenou čočku nemusíme předem namáčet, jen ji propláchneme ve studené vodě a dáme vařit. V případě tohoto receptu vaříme čočku společně se sušenými meruňkami doměkka.
  2. Přidáme utřený česnek se solí, orestovanou zeleninu dle chuti. Směs se okoření zázvorem a kari kořením, podle chuti můžeme dosolit. V případě potřeby podlejeme trochou vody.

  3. Do hotové čočky přidáme orestovanou cibulku a výslednou chuť zvýrazníme citrónovou šťávou.

Tisknout