Pikantní zeleninový hrnec se zázvorem a datlovým sirupem
Fotogalerie:

Pikantní zeleninový hrnec se zázvorem a datlovým sirupem

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Kombinace zázvoru a datlového sirupu dodá pokrmu jedinečnou chuť.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 2 mrkev
  • 1 rajče
  • 5 stonků řapíkatý celer
  • 1 rajský protlak
  • 1 hrst červená čočka
  • 1 lžíce oregáno
  • 1 lžička tymián
  • 2 lžičky sušený zázvor
  • 5 ks rozdrcený hřebíček
  • 2 lžičky třtinový cukr
  • 2 lžíce datlový sirup ( v prodejnách se zdravou výživou)
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu si nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme ostatní zeleninu, rajský protlak a lehce zalijeme vodou. Nasypeme do hrnce hřebíček, tymián a oregano a vaříme do změknutí zeleniny.
  2. V jiném hrnci uvaříme červenou čočku – vaří se pouze 3-5 minut. Na závěr přidáme uvařenou červenou čočku, zázvor, třtinový cukr, osolíme dle chuti a zakápneme datlovým sirupem. Podáváme ideálně s opečenou bílou bagetkou, ale hodí se i k těstovinám a bramborám.

Tisknout