Netradiční maso v tradiční úpravě.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 4 (po 200 g) pštrosí steak
- 1 sáček kořenící směs na steak
- 8 plátků uzená slanina
- trocha olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
250 Kč
Postup přípravy
-
Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením na steak a dáme je uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.
-
Steaky po uležení obalíme uzenou slaninou. Vytvoříme kolem nich ‚‚kabátek‘‘‚ který zajistíme režnou nití. Vkládáme je do rozpáleného oleje na pánvi a zprudka opékáme z každé strany asi 4–5 minut. Pak je necháme přikryté 5–10 minut dojít. Jako příloha se nejlépe hodí americké brambory a dušená zelenina, např. baby karotka na másle.