Pštrosí steak v kabátku ze slaniny
Fotogalerie:

Pštrosí steak v kabátku ze slaniny

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Netradiční maso v tradiční úpravě.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 4 (po 200 g) pštrosí steak
  • 1 sáček kořenící směs na steak
  • 8 plátků uzená slanina
  • trocha olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Pštrosí maso potřeme olivovým olejem smíchaným s kořením na steak a dáme je uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.

  2. Steaky po uležení obalíme uzenou slaninou. Vytvoříme kolem nich ‚‚kabátek‘‘‚ který zajistíme režnou nití. Vkládáme je do rozpáleného oleje na pánvi a zprudka opékáme z každé strany asi 4–5 minut. Pak je necháme přikryté 5–10 minut dojít. Jako příloha se nejlépe hodí americké brambory a dušená zelenina, např. baby karotka na másle.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Tisknout