Brambora po vídeňsku
Fotogalerie:

Brambora po vídeňsku

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Nemusíš si na ní pochutnávat jen ve Vídni.

Luccie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 2 ks mrkev
  • 2 plechovky tuňák ve vlastní štávě (kousky)
  • 1 nízkotučná zakysaná smetana
  • sůl, pepř, parmezán
  • 1 lžíce dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory si nejprve očistíme a uvaříme je ve slupce do změknutí. Necháme je 20 minut zapéct na 250 °C.
  2. Do kysané smetany přidáme jemně nastrouhanou mrkev, sůl, pepř, tuňáka a dijonskou hořčici.

  3. Upečené brambory podélně rozkrojíme, naplníme přichystanou tuňákovou náplní a posypeme parmezánem.


Zpět na článek: Brambora po vídeňsku
Tisknout