Lilkové toasty
Fotogalerie:

Lilkové toasty

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Lilek a olivový olej – osvědčená kombinace ze středozemní kuchyně.

Majka Hrbáčková, Česká Lípa

Ingredience

  • 2 ks malý lilek
  • dle potřeby extra panenský olivový olej
  • 3 lžičky sůl
  • hrst čerstvé bazalky
  • dle chuti čerstvě mletý barevný pepř
  • 6 plátků toastový chléb
  • rajčátka jako příloha

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na tenčí plátky, ty z obou stran dobře prosolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Osušíme ubrouskem a nasucho pomalu opékáme na teflonové pánvi dozlatova. Čím pomaleji lilek pečeme, tím bude křehčí.
  2. Hotové plátky hned potřeme z obou stran olivovým olejem, naskládáme je do hlubší misky a vrstvy prosypeme nasekanou bazalkou. Misku zakryjeme a vše necháme minimálně 20 minut marinovat.

  3. Hotový lilek podáváme na opečených toastech s rajčaty, můžeme podle chuti dosolit a posypat čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Tisknout