Kuře po řecku
Fotogalerie:

Kuře po řecku

Pavla Blažková
Pavla Blažková
Kroměříž

Nejlepší na řeckém způsobu přípravy je, že šťáva z kuřete nasákne do brambor, takže jsou chuťově vynikající.

Pavla Blažková, Kroměříž

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 1 kg brambory
  • 2 lžičky sůl
  • 1 citron
  • 100 ml panenský olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuře omyjte, osušte a osolte zvenku i zevnitř asi lžičkou soli a nechte jeden den odležet.
  2. Druhý den oloupejte brambory a nakrájejte na klínky. Brambory dejte do pekáče, osolte a posypte oreganem. Doprostřed položte kuře a všechno zalijte citronovou šťávou smíchanou s olivovým olejem a troškou vody ( asi 50 ml).
  3. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě 40 - 60 minut, dokud se kůže a maso nezačínají oddělovat od kostí a kůže není dozlatova upečená. V průběhu pečení několikrát polijte šťávou a v případě potřeby můžete podlít trochou horké vody.
Tisknout