Francouzský slaný koláč vždy zvedne náladu.
Bernadeta Pavlíková, Krnov
Ingredience
- Těsto
- 150 g hladká mouka
- 75 g máslo
- 50 ml voda
- 1/2 lžičky sůl
- Ingredience
- 150 g tuňák v plechovce
- 2 velká rajčata
- 3 vejce
- 70 ml zakysaná smetana
Doba přípravy
Počet porcí
3-4
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Mouku, máslo, sůl a vodu zpracujeme v těsto. Vložíme do nepřilnavé formy na koláč. Vidličkou uděláme dírky do rozloženého těsta a dáme péct do trouby na 180 °C, přibližně 5 minut - tak, aby těsto nebylo ani moc měkké ani tvrdé.
-
Na připravené, předpečené těsto rozložíme kousky tuňáka a poté rajčata. Zalijeme směsí vejcí a zakysané smetany. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Dopékáme 30 minut.